MAVKA: STRÁŽKYNĚ LESA

PŘEDPREMIÉRA UKRAJINSKÉHO FILMU I Ukrajina I 2022 I animovaný I fantasy I komedie I ukrajinské znění I přístupný I 85 minut


PROMÍTÁNÍ V UKRAJINSKÉM ZNĚNÍ !!!

Vstupenku zdarma si můžete vyzvednout na pokladně kina nebo na recepci KD K-Trio nebo zakoupit za 0 Kč zde na stránkách a ukázat vstupenku v mobilním telefonu. Platí do plné obsazenosti kinosálu.

 

Mavka. The Forest Song

režie:Oleksandra Ruban, Oleh Malamu, předloha: Lesja Ukrajinka (kniha), scénář: Jaroslav Vojcešek

Lesní víla Mavka čelí nemožné volbě mezi láskou a svou povinností strážkyně Srdce lesa. Zamiluje se totiž do člověka, obyčejného kluka Lucase, který ji dokáže okouzlit svou hudbou.

Hluboké lesy skrývají od nepaměti nespočet tajemství a nevyzpytatelných záhad. Jsou domovem podivuhodných mýtických tvorů, kteří žijí mezi prastarými stromy a věrně střeží svou posvátnou lesní říši. A právě víla Mavka je nově zvoleným strážcem a duší lesa. Jejím hlavním posláním je chránit proti jakémukoli zlu i před světem lidí posvátné Srdce lesa, zdroj samotného života. Mnoho obyvatel lesa má ale pochybnosti, zda milá a jemná víla Mavka zvládne své nové povinnosti.

Ve vesnici nedaleko lesa žije Lucas, vesnický kluk, který nade vše miluje hudbu a především hru na flétnu. Sní o tom, že celý svůj život zasvětí této vášni. A právě jeho hudba vyvolá něco opravdu pozoruhodného, Mavka uslyší jeho okouzlující píseň a její srdce se naplní dosud neznámým citem. Láska mezi člověkem a lesní vílou už od začátku ale čelí mnoha potížím. Do cesty jim navíc vstoupí další a větší překážky, do vesnice přijíždí bezcitná a lakotná Kylina, která tvrdí, že je dědičkou staré pily na kraji lesa a slibuje všem lidem, že s jejich podporou vyrve ze země veškeré bohatství a přinese všem (a hlavně sobě) průmyslový pokrok, který poznala v cizině. To vše ji ale slouží jen jako lest k zakrytí jejího skutečného cíle. Tím je totiž ovládnutí Srdce lesa, pomocí něhož by získala věčné mládí a krásu. Klíčem k němu je právě víla Mavka, která je v této chvíli kvůli lásce k Lukasovi velmi zranitelná. Dokáže Mavka zachránit les před prohnanou Kylinou? Dokáže hudba činit zázraky? Podaří se nakonec spojit magický svět lesa se světem lidí?


Мавка. Лісова пісня
 

Стародавній чарівний Ліс ніколи не пускав людей у свої таємничі глибини. Люди з сусіднього села і самі трималися подалі від нього — думали, що Ліс небезпечний, тому що в ньому живуть загадкові лісові істоти. І раптом сталося диво. Мавка — одна з тих самих лісових створінь, душа Лісу і його майбутня цариця, — і Лукаш, простий сільський коваль, полюбили один одного більше всього на світі. Але їх світи пішли війною один на одного. А все через появу в селі підступної фабрикантши Килини, яка побудувала поруч з лісом фабрику, задумавши знищити Ліс. Чи зможуть Мавка і Лукаш зупинити війну між людьми і Лісом? Чи завадять вони Килині підкорити природу? Чи врятують власну любов?

 

Termín akce:

29.6.2023, 15:30Akce již proběhla

Předprodej:

KD K-TRIO: pondělí - pátek 8.00 - 19.00 (přestávka 11.30 - 12.00); sobota 8.00 - 12.00
Komorní klub: pondělí 9.00 – 15.00; čtvrtek 13.00 – 17.00
Kino Luna: pokladna otevírá hodinu před začátkem prvního představení, zavírá 15 minut po začátku posledního představení daného dne

ČSFD: MAVKA: STRÁŽKYNĚ LESA (ČSFD)

Akci pro Vás organizuje:

Jana Dulíková

Jana Dulíková

manažer Kina Luna

737 267 849, 596 751 712
jana.dulikova@kulturajih.cz

Rychlý dotaz k akci:



Místo konání:

Kino LUNA

Výškovická 113, Ostrava-Zábřeh, 700 30

Kino Luna je jednosálové digitální premiérové kino. Hrajeme denně 2-3 představení pro širokou veřejnost, ale nabízíme i uzavřené filmové projekce pro školy, firmy aj. Prostory lze využít také k pořádání koncertů, seminářů, prezentačních akcí apod. Kapacita sálu je 522 míst. Součástí kina je stylová kavárna Café Luna.

  



Snadná dostupnost městskou hromadnou dopravou:

Tramvaj č. 2, 6, 7, 11, 15 - zastávka Kino Luna
Autobus č. 31, 41, 77, 96 - zastávka Kino Luna

Možnost parkování. Bezbariérový přístup.



Chcete se dozvědět o našich akcích jako první?

Přihlaste se k odběru novinek:

Partneři