DEJVICKÉ DIVADLO: ELEGANCE MOLEKULY

přímý přenos představení Dejvického divadla I přístupný I 150 minut včetně jedné přestávky


Dejvické divadlo se vrací do kin po celé ČR v přímém přenosu

Elegance molekuly 

 

Jedna z nejúspěšnějších a nejoceňovanějších inscenací na současném repertoáru Dejvického divadla.

 

 režie: Petr Zelenka, scéna: Nikola Tempír, kostýmy: Michaela Horáčková Hořejší, dramaturgie: Olga Šubrtová, projekce: Anebo Tou-fu, hrají: Ivan Trojan, Veronika Khek Kubařová, Martin Myšička, Zdeňka Žádníková, Pavel Šimčík, Petr Vršek, Vladimír Polívka, Václav Jiráček, Elizaveta Maximová, Lada Jelínková

Po loňském fenomenálním úspěchu představení Ucpanej systém v kinech, který se stal zatím nejnavštěvovanějším přímým přenosem divadelního představení v Česku, vtrhne Dejvické divadlo do kin s dalším oblíbeným titulem. Tentokrát mohou diváci v celé České republice a na Slovensku vidět 7. dubna jednu z neúspěšnějších a nejoceňovanějších inscenací současného repertoáru divadla, hru Petra Zelenky Elegance molekuly. Titulní roli v příběhu o geniálním vědci Antonínu Holém, který revolučním způsobem změnil léčbu HIV a žloutenky, ztvárňuje Martin Myšička. V dalších rolích vystoupí Ivan Trojan, Veronika Khek Kubařová, Zdeňka Žádníková, Pavel Šimčík, Petr Vršek, Vladimír Polívka, Václav Jiráček, Elizaveta Maximová a Lada Jelínková. Předprodej vstupenek na jinak nedosažitelné představení je spuštěn. Do kin distribuuje společnost Aerofilms.

Navzdory omezené kapacitě svého domovského sálu se snaží Dejvické divadlo o to, aby jeho představení byla přístupná co nejširší veřejnosti a fanouškům po celé republice. Kromě četné zájezdové činnosti doma i v zahraničí využívá také přenosů do kin. Po obrovském zájmu o přímý přenos derniéry Ucpanej systém, který v dubnu 2023 zhlédlo v kinech 32 999, a nespočtu pozitivních ohlasů se divadlo rozhodlo v tomto trendu pokračovat a po roce pokračuje s dalším přímý přenosem. Tentokrát výběr padl na hru Elegance molekuly oblíbeného dramatika a režiséra Petra Zelenky, který stojí například za hrou a následně filmem Příběhy obyčejného šílenství, hrou Teremin anebo filmy Knoflíkáři, Samotáři, Rok ďábla, Karamazovi a další. Za svou práci získal Petr Zelenka několik Českých lvů.

Elegance molekuly, kterou 7. dubna uvidí příznivci Dejvického divadla po celé republice, dává nahlédnout do života jednoho z nejvýznamnějších chemiků 20. století, Antonína Holého. Ten zásadně ovlivnil životy lidí po celém světě svými objevy antivirotik používaných při nákaze virem HIV, hepatitidy typu B či oparů. Petr Zelenka ve své hře odkrývá život tohoto geniálního vědce a zachycuje jeho cestu během výzkumu léčivé molekuly i strasti vzniku léků skrze farmaceutické firmy. Pro zachycení autenticity se na scénáři podíleli i pracovníci Ústavu organické chemie a biochemie AV ČR, kde Holý působil.   

Dejvické divadlo usiluje o co nejvyšší technickou kvalitu přenosu, aby byl divácký zážitek z návštěvy přímého přenosu v kině co nejvěrnější. Přenášená představení jsou snímaná špičkovou záznamovou technikou od společnosti Vantage. Distribuci přenosu zajišťuje společnost Aerofilms. Přímý přenos ve vybraných kinech se uskuteční 7. dubna 2024, začátek představení je v 19 hod.

 

Trailer představení ke zhlédnutí zde.

 

 

Termín akce:

7.4.2024, 19:00Akce již proběhla

Předprodej:

KD K-TRIO: pondělí - pátek 8.00 - 19.00 (přestávka 11.30 - 12.00); sobota 8.00 - 12.00
Komorní klub: pondělí 9.00 – 15.00; čtvrtek 13.00 – 17.00
Kino Luna: pokladna otevírá hodinu před začátkem prvního představení, zavírá 15 minut po začátku posledního představení daného dne

Akci pro Vás organizuje:

Jana Dulíková

Jana Dulíková

manažer Kina Luna

737 267 849, 596 751 712
jana.dulikova@kulturajih.cz

Rychlý dotaz k akci:



Místo konání:

Kino LUNA

Výškovická 113, Ostrava-Zábřeh, 700 30

Kino Luna je jednosálové digitální premiérové kino. Hrajeme denně 2-3 představení pro širokou veřejnost, ale nabízíme i uzavřené filmové projekce pro školy, firmy aj. Prostory lze využít také k pořádání koncertů, seminářů, prezentačních akcí apod. Kapacita sálu je 522 míst. Součástí kina je stylová kavárna Café Luna.

  



Snadná dostupnost městskou hromadnou dopravou:

Tramvaj č. 2, 6, 7, 11, 15 - zastávka Kino Luna
Autobus č. 31, 41, 77, 96 - zastávka Kino Luna

Možnost parkování. Bezbariérový přístup.



Chcete se dozvědět o našich akcích jako první?

Přihlaste se k odběru novinek:

Partneři