MEHNDI DESIGN

9.9. | sobota | 16.00 - 18.00 | workshop

  • Pohyb a vzdělávání
  • Vstupné: 190 Kč
  • Klubovna

Mehndi design je tradiční indické malování hennou na ruce a nohy. Má přinést štěstí a občas zdobí i muže. V západním světě je populární zejména jako krásné letní tetování

Zjistěte více o této indické tradici a přijďte si ho sami vyzkoušet na vlastní kůži.

V tomto kreativním workshopu se pod vedením skvělé inspirativní výtvarnice Lucie Mitáčkové seznámíte s přírodní barvou hennou, jejími vlastnostmi i klasickými ornamenty, které se ke zdobení těla používají.

Dozvíte se, jak barvu správně namíchat, připravit k aplikaci, nanést na tělo, na co si dát pozor nebo jak si vytvořit vlastní krásný ornament. Sami si ozdobíte své tělo tradičními nebo vlastními ornamenty.

Kreativní seminář je vhodný pro jednotlivce, ale i rodiče s dětmi od 6 let. Vstupné ZDARMA pro děti do 12 let včetně, pouze v doprovodu dospělé osoby.

 

PRODLUŽTE SI LÉTO, PŘIJĎTE SE ZKRÁŠLIT A PŘÍJEMNĚ POBAVIT.

  

O lektorce

Bc. LUCIE MITÁČKOVÁ, DiS.

Výtvarnice, klavíristka a pedagožka.

Jsem učitelka hry na klavír na ZUŠ v Hlučíně. Mým koníčkem je výtvarná tvorba, které se ve volném čase věnuji posledních 10 let. Před šesti lety jsem se snažila najít svůj vlastní výtvarný styl. Metodou pokusu a omylu jsem experimentovala s vrstvením a kombinováním různých barev a postupem času jsem ve své tvorbě dospěla k zesílenému efektu plasticity, která tematicky dokresluje vyobrazované náměty. Dnes technikou vrstvení akrylových barev na plátno vytvářím obrazy připomínající "oblázkové" mozaiky, a s těmito obrazy jsem uskutečnila více než 10 autorských výstav.  Věnuji se také restaurování, šití, tvorbě šperků a podobným kreativním činnostem. Techniku malování hennou jsem objevila letos na jaře a okouzlila mne. Líbí se mi, že za poměrně krátký čas si s trochou zručnosti, soustředění a trpělivosti dokážete osvojit základy této techniky, které pak můžete po celý život dál rozvíjet. Henna může být jak prostým výrazem radosti, tak může mít i hluboce terapeutické působení. Fascinuje mne její zemitá vůně, variabilita, jedinečnost, tradice, ale zároveň i pomíjivost.

 

Přihlaste se na kurz

Předprodej:

KD K-TRIO: pondělí - pátek 8.00 - 19.00 (přestávka 11.30 - 12.00); sobota 8.00 - 12.00
Komorní klub: pondělí 9.00 – 15.00; čtvrtek 13.00 – 17.00
Kino Luna: pokladna otevírá hodinu před začátkem prvního představení, zavírá 15 minut po začátku posledního představení daného dne

Akci pro Vás organizuje:

Olga Kociňáková

Olga Kociňáková

referent pro kurzy a vzdělávání

734 306 408
olga.kocinakova@kulturajih.cz

Rychlý dotaz k akci:



Místo konání:

Klubovna

Odborářská 677/72, Ostrava-Hrabůvka, 700 30

Parkování je možné v okolních ulicích, přímo u budovy se nenachází parkoviště.

Snadná dostupnost městskou hromadnou dopravou:

Tramvaj: zastávka ÚMOB JIH (Linka č. 15 – Směr z Výškovic a Dubiny ,17 – Směr z Poruby a Dubiny) – vzdálenost cca 450 m, 6 minut chůze.

Autobus: zastávka Sámova (Linka č. 27, 41, 48, 62, 77, 78 a 448) – vzdálenost cca 200m, 3 minuty chůze nebo zastávka Hrabůvka, Dvouletky (Linka č. 50, 62 a 96) – vzdálenost 400m, 5 minut chůze.



Chcete se dozvědět o našich akcích jako první?

Přihlaste se k odběru novinek:

Partneři